Planning Amerika 2019

Datum Van Naar Afstand Overnachting

dinsdag 3 september 2019

Amsterdam

 Seattle

 

Hilton Seattle Airport

De vlucht van Amsterdam naar Seattle staat vandaag op het programma. Seattle is de grootste stad van de staat Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten van Amerika. In deze bruisende stad is veel te beleven en te doen. Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, ligt aan de Grote Oceaan en is omringd door rivieren, meren en bossen. Het is de thuishaven van Boeing, de espressomachine, Starbucks en Microsoft. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. Naast bekende tv-series als Frasier en Grey’s Anatomy vormde Seattle ook het decor voor de film Sleepless in Seattle, met Meg Ryan en Tom Hanks in de hoofdrol.
woensdag 4 september 2019

Seattle

 

 

Hilton Seattle Airport

Vandaag zullen we wel weer vroeg wakker zijn. Mooi om de stad eens te gaan bekijken.

 • Geocaching HQ
 • Space Needle
 • Pike Place (markt)
 • Kerry Park (skyline)
donderdag 5 september 2019

Seattle

Forks

 

Tiny house

Hurricane Ridge biedt een panoramisch uitzicht op het park en de omliggende gebieden. U kunt de schilderachtige weg rijden en vanaf de parkeerplaats kunt u gemakkelijk genieten van adembenemend uitzicht op de bergen. Er zijn ook enkele korte (en langere) wandelingen in de omgeving voor degenen die hun benen willen strekken.

 • Hurricane Ridge (wandeling)
 • Rialto Beach
vrijdag 6 september 2019

Forks

 

 

Tiny house

Onze eerste AirBNB in Folks aan de west kant van het Olympic National Park. Voor vandaag kunnen we een dagtocht maken naar het Hoh Rain Forest of één van de prachtige stranden bezoeken in de nabijheid van onze Cabin.

Het Hoh Rain Forest is een van de grootste gematigde regenwouden in de Verenigde Staten en een absolute must-see bij een bezoek aan Olympic National Park. Regen valt vaak in het Hoh Rain Forest, wat bijdraagt ​​aan een jaarlijkse neerslag van 140 tot 170 inch elk jaar! Het resultaat is een ongelooflijk weelderig bladerdak van mossen en varens dat bijna elk zichtbaar oppervlak bedekt. De Hall of Mosses Trail is de meest populaire trail in het Hoh Rain Forest - en terecht! De betoverende 0,8-mijlsroute doorkruist onder esdoorns gedrapeerd met grote gezwellen van spikemoss. U vindt ook de Spruce Nature Trail (2 km) in de buurt, die verschillende interpreterende borden langs de schilderachtige wandeling langs het bos biedt.

 • Hoh Rain Forest
zaterdag 7 september 2019

Forks

 Mount Ranier

 

Blue Pearl Suite

Reisdag
zondag 8 september 2019

Mount Ranier

 

 

Blue Pearl Suite

Een bezoek aan Mount Ranier national park.

Een van de meest typische wandelroutes in de staat Washington, de Skyline Trail omzeilt het iconische paradijsgebied van Mount Rainier National Park en brengt bezoekers en toeristen van over de hele wereld naar enkele van de beste landschappen in de Pacific Northwest. Gemakkelijk bereikbaar vanaf het Henry M. Jackson Visitor Centre en de naburige historische Paradise Inn, de Skyline Trail is een populair trails voor alle niveaus van wandelaars, met name in de zomerse hoogseizoen (juli en augustus), wanneer een heel boeket van wilde bloemen bloeit in de hele bergweiden.

 • Tipsoo Lake (zonsopgang)
 • Skyline Trail
maandag 9 september 2019

Mount Ranier

 Portland

 

 

Een reisdag met enkele leuke hoogtepunten. De route voert ons langs de diverse vulcanen in de regio. Mount Ranier, mount Helens en mount Hood.

 • Mount Helens
 • Mount Hood
 • Trillium Lake (WISDM)
 • 1ste Cache ter wereld
dinsdag 10 september 2019

Portland

 

 

 

 • Multnomah Falls
woensdag 11 september 2019

Portland

 Coosbay

   
Een ritje langs de prachtige kust. Onderweg komen we langs de Devi's Punch Bowl. Deze kunnen we bezoeken bij eb.
 • Devils Punch Bowl
donderdag 12 september 2019

Coosbay

 Crater Lake

 

Maple Leaf Motel

Wetenschappers beschouwen Crater Lake als het schoonste en helderste grote water in de wereld, plus een van de schoonste lucht in de natie! Het meest iconische uitzicht: enkele van de meest populaire kijklocaties van Crater Lake zijn vanaf de rand bij het nabijgelegen Visitor Centre en de Crater Lake Lodge. Hier vindt u talloze uitkijkpunten om te genieten van de levendige kleuren van het meer en het pittoreske Tovenaarseiland. Bezoekers hebben sinds de opening in 1915 vanaf het dek van de Crater Lake Lodge genoten van een schitterend uitzicht.
vrijdag 13 september 2019

Crater Lake

Cresent City

 

 Westward Inn

Het meest bekende uitzicht in het park is niet verrassend - de sequoia's! Deze prachtige bomen zijn overal in het park te zien, met als favoriete plek de Boy Scout Tree Trail. Deze 2,5 km lange route in Jedediah Smith Redwoods State Park leidt bezoekers diep in oudgroeiend bos, via Fern Falls en naar de beroemde padvindersboom.

 • Jedediah Smith Redwoods State Park (Boyscout Tree Trail)
zaterdag 14 september 2019

Cresent City

Fortuna

 

The Redwood Riverwalk Hotel (The Redwood King Suite)

Prairie Creek Redwoods State Park is de thuisbasis van de op een na grootste overgebleven stand van ongesneden, oudgroeiende redwood-bos dat nog in de wereld is. Prairie Creek Redwoods State Park heeft meer dan 70 mijl aan wandelpaden om te verkennen. Deze routes variëren enorm in afstand en moeilijkheidsgraad. De prairie Creek trail is een gemakkelijk trail, hoewel iets langer. Deze wandeling van 4 mijl slingert langs de kristalheldere Prairie Creek en door weelderig sequoiabos. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om een ​​kortere trail te nemen dat langs de Corkscrew Tree loopt, een boom met talloze rompherhalingen.

 • Prairie Creek Trail
zondag 15 september 2019

Fortuna

   

The Redwood Riverwalk Hotel (The Redwood King Suite)

Gelegen in Redwood National Park, is de Tall Trees Grove Trail een populaire dagwandeling voor diegenen die op zoek zijn naar een workout en een magisch redwood-bos willen ervaren. Deze rondweg van 4 mijl is matig-inspannend vanwege een hoogteverschil van 800 voet. Een vergunning is vereist om het parcours te wandelen en kan worden verkregen bij een van de bezoekerscentra van het park. The Tall Trees Grove herbergt een voormalige titelhouder van 's werelds hoogste boom, die heeft bijgedragen tot de oprichting van het Nationaal Park in 1968. Libby Tree hield de titel tot 1994 toen de top stierf terug en resulteerde in het naar de 34e hoogste vallen boom in de wereld.

 • Tall Trees Grove Trail
maandag 16 september 2019

Fortuna

San Rafael

  Panama Hotel

Net voorbij Fortuna verlaten we de hoofdweg om de avenue of giants te volgen.

 • Avenue of Giants
dinsdag 17 september 2019

San Rafael

 

  Panama Hotel
 Point Reyes National Recreation Area 40585234 299304404227862 5047748141239277521 n
woensdag 18 september 2019

San Rafael

    Panama Hotel
 
donderdag 19 september 2019

San Rafael

San Fransisco - Amsterdam

   
 

Afdrukken E-mail