Osterrönfeld

Dag 1 Home - Osterrönfeld

Starting Location: Waalwijk, Nederland

Final Destination: Osterrönfeld, Duitsland

Afstand: 570 km.

Reistijd: 6,5 uur

Hotel: Hotel O'felder, Osterrönfeld

 


21 juli 2017 - Osterrönfeld. Een dagje eerder dan wat we eerst hadden gepland zijn we al op vrijdag richting Kiel gereden. John en Ingrid zijn ons op komen halen. Eerst flink passen en meten om alle spullen in de Astra te kunnen krijgen. Rond half één zijn we op ons gemakje vertrokken na een laatste bakje koffie en een laatste plasje was het op pad richting Duitsland.

Vanuit Nederland in 6,5 uur richting Osterrönfeld. Zoals verwacht was het ook vandaag weer beren gezellig tussen Bremen en Hamburg. Wat ons uiteindelijk een uur op onze reistijd scheelde. We konden in ieder geval op ons gemak van Hamburg genieten??? Al met al werd het steeds lolliger in de auto.

Aangekomen bij hotel O'felder hebben we snel ingechecked en zijn we even de benen gaan strekken. Het plaatsje ligt bij een mooi bouwwerk voor trein fanaten onder ons. Een 68 meter hoge treinbrug die over het Kiel kanaal gaat. Hoog boven het dorp zie je dan enkele malen per uur een trein voorbij komen. En als je deze niet ziet dan hoor je het wel. Vanuit onze hotel kamer lijkt het net onweer als er weer een trein voorbij komt. Na het bezoek aan de treinbrug met daaronder een flinke boot hebben we ook nog even een geocache opgepikt.

Rendsburger Hochbrücke

Daarna was het terug naar het hotel. Hier hebben we 4 heerlijke schnitsels op en een paar halve liters Krombacher. Toen we wilde afrekenen konden we in eens niet meer pinnen. Raar want enkele uren eerder hebben we nog de hotel kamer kunnen pinnen? Dan maar contant en even de benen streken om wat geld te pinnen bij de lokale sparkasse.

Osterrönfeld ligt een half uur van Kiel dus kunnen we morgen op ons gemak richting de boot.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern