Dag 3 Oslo - Venabyg Fjellhotell

Starting Location: Oslo, Noorwegen

Final Destination: Venabyg, Noorwegen

Afstand: 260 km.

Reistijd: 3,5 uur

Hotel: Venabu Fjellhotell, Venabyg

 


23 juli 2017 - Venabu.Vanmorgen zijn we lekker vroeg wakker geworden. Het slapen op de boot ging voor mij toch niet helemaal lekker. Waarschijnlijk door de airco die boven ons hoofd de ruimte koel hield. Nadat we weer alles gepakt hadden gingen we op pad voor een bakje koffie en ontbijt. Na het ontbijt hebben we nog even lekker genoten van het stralende zonnetje op het dek en het Oslo fjord. In de verte zagen we langzaam Oslo verschijnen. Nadat we onze spullen hadden opgehaald op ons kamertje ging het weer 5 verdiepingen lager naar de auto. Niet veel later reden we van de boot richting douane. Ook hier mochten we weer gewoon Noorwegen binnen zonder enige controle.

John wilde graag naar de Holmenkollenschans. Een kort ritje vanaf de boot bracht ons snel de Holmenkollen berg op om die machtige skischans te zien. Rondje rond de schans gaf ons meteen de gelegenheid wat caches te doen. Ook wordt er hier veel aan langlaufen op zomerski's gedaan. Er was er zelfs één met biathlon bezig. Ze komen dan met een rotgang de berg afzeilen om dan even later weer een andere berg op te moeen ploeteren.

Na de schans was het via de tolweg van Oslo richting Hamer, Lillehamer om uiteindelijk bij Ringebu uit te komen. Vanaf hier was het de eerste bergrit omhoog waar we nu verblijven op ongeveer 1000 meter hoogte. Vanaf het dorp omhoog werd het weer alleen maar slechter en net voordat we bij het hotel aankwamen tikte de eerste druppeltjes op onze voorraam. Vanaf toen is het ook niet meer droog geweest.

Bij de incheck dacht de noorse mevrouw dat we 1 kamer hadden en dat we geen half pension hadden. Hallo vrouwke, dat staat zelfs in het Noors op de voucher die ik je net gaf!!! Gelukkig is alles weer snel goed gekomen. Zelfs met dit slechte weer kunnen we ons hier prima vermaken. We hebben de scheve pooltafel flink uitgeprobeerd alvorens we aan mochten schuiven bij ons eerste buffet. In één woord heerlijk!!! Allemaal vis gerechten en diverse stukjes vlees en kip. Zelfs pizza. Onze buikjes zitten goed vol. Ook nog kennis gemaakt met Martijn. Die gast spreekt gewoon nederlands. Das handig, dus meteen even de problematiek betreffende de incheck uitgelegd. Bleken we ook nog op de verkeerde plek te zitten. Voor ons was eigenlijk een prachtige plek bij het raam. Dit gaat hij morgen tijdens het ontbijt helemaal goed maken. We zijn benieuwd.

Holmenkollenschans met gespuis

Holmenkollenschans met gespuis

Holmenkollenschans zonder gespuis

Holmenkollenschans zonder gespuis

Poolen

Poolen

Uitzicht bij het hotel

Uitzicht bij het hotel

Net na het eten was het even droog. Dus even wat gewandeld om het hotel heen. Jammer dat het alweer snel begon te regenen. Toch nog even 2 caches gedaan. De broeken en schoenen kunnen we helaas al weer uitwringen, maar dat mag de pret niet drukken.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern