Andenes Bird watching

Dag 8 Andenes Bird watching

Starting Location: Andenes, Noorwegen

Final Destination: Andenes, Noorwegen

Afstand: 0 km.

Reistijd:  uur

Hotel: Lankanholmen Sjohus

 


Vandaag stond dan de walvissafari op het programma. Zoals ons gisteren al verteld was waren de golven op zee veel te hoog voor de rib boten. Men gaf golven van 5 meter aan. Op de grote boten die gisteren nog wel voeren waren ze bang dat er mensen vanaf zouden vallen. Ze zijn er allemaal groen vanaf gekomen volgens onze Nederlandse kapitein Martin. Dus vanmorgen kregen we al een sms dat de walvis safari geannuleerd was. We hebben vanmorgen dus rustig aan gedaan en een beetje rondgehangen in Andenes. Het meeuwen huis gefotografeerd en wat geocaches gezocht. Bij de meest Noordelijkse geocache werden we aangevallen door hele fanatieke Noordse Sternen. Met een klikkend geluid vielen ze ons aan. Ze wilde graag dat we ze niet stoorde, dus zijn we meer snel doorgelopen.

Na de ochtend wandeling zijn we terug gegaan naar Martin. Hij liet ons digitaal de zeekaarten zien en dat hij verwachten deze week niet meer uit te kunnen varen voor walvis safari’s. Hele hoge golven die volgens verwachting alleen maar hoger gaan worden. We hebben toen besloten om met de 19:00u boot mee te gaan om de papegaaiduikers kolonie te bezoeken.

We hadden dus de hele middag vrij. We hebben toen maar het eiland Andøya rondgereden en flink wat geocaches gedaan. Ik denk een stuk of 10. Hebben nu al 121 coins verzameld voor The Lost Treasure of Mary Hyde. Dus geocache vrienden wanneer doen jullie ook mee?

Aangezien we al om half zeven bij de safari aanwezig moesten zijn, gingen we vandaag al vroeg eten. We zijn weer bij restaurant Orion neergestreken net als gisteren. Alleen nu met een makkelijker keuze. 4x fish and chips. Na het eten hebben we wat warmers aangetrokken en zijn we toch wel 250 meter gelopen naar Whale and bird watching Andenes.

Het meeuwen huis

Het meeuwen huis

Boze Noordse Stern

Boze Noordse Stern

Uitzicht op Bleiksøya (rechts)

Uitzicht op Bleiksøya (rechts)

Eén van het meest voorkomende wild in Noorwegen

Eén van het meest voorkomende wild in Noorwegen

John en Ingrid in het mooie gele pakkie

John en Ingrid in het mooie gele pakkie

Kaatje ook

Kaatje ook

Papegaaiduikers

Papegaaiduikers

Papegaaiduiker

Papegaaiduiker

Papegaaiduiker

Papegaaiduiker

Bij de Whale and bird watching Andenes kregen we voorbeelden van de vogels te zien de we tegen zouden kunnen komen. Het geheel werd wat spannender gemaakt, omdat er een paar Italianen vanmiddag Orca’s hadden gezien. Dus wie weet???? We werden allemaal in lekkere dikke goed opvallende pakken gehesen en wandelen voor ons huisje langs naar de rib boten. Wij zaten op de Nederlandse boot met kapitein Martin. De andere landen met Duitsers, Canadezen, Fransen etc. werden in de andere boot meegenomen. We dobberde de haven uit en daarna ging het gas open. Alleen al met zo’n rib over de wilde golven is al een geweldige ervaring. Als eerste kwamen we zeehonden tegen. Een flinke kolonie lag ons een aan te kijken vanaf een rots en andere waren lekker aan het zwemmen. Zeehonden zijn lekkernij voor Orca’s, maar helaas voor ons hadden die waarschijnlijk hun buikjes al vol, want er was geen orca te zien. Ook Jan van Genten en heel veel andere vogels zagen we. Door naar het eiland Bleiksøya. Bleiksøya is een eiland dat één van de bekendste vogelklippen van Noorwegen herbergt. Met name de karakteristieke papegaaiduiker komt hier heel veel voor, er schijnen meer dan 150.000 papegaaiduikers te nestelen. Ook de zee arende kwamen hier in grote getale voor. Daarna was het nog volgas terug naar de haven. Al met al een geweldige ervaring. Nu zitten we nog even na te genieten en morgen gaan we verder met onze road trip.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern