Andenes -  Svolvær

Dag 9 Andenes - Svolvær

Starting Location: Andenes, Noorwegen

Final Destination: Svolvær, Noorwegen

Afstand: 185 km.

Reistijd: 3,5 uur

Hotel: Svinøya Rorbuer

 


29 juli 2017 - Svolvær. Vanmorgen lekker rustig aangedaan, voordat we Andenes verlieten. Eerst hebben we op ons gemak ontbeten en daarna de spullen weer bij elkaar verzameld. De reis van vandaag was niet lang, maar wel heel mooi. We verlieten het eiland Andøya bij Risøyhamn om naar het grootste eiland van de Lofoten Austvågøy te reizen. Het is mooi om te zien dat alle eilanden met elkaar verbonden zijn via lange bruggen of lange tunnels. De langste tunnel van vandaag was 6,5km. De fjorden zijn hier prachtig en zeker met het mooie zonnetje wat we ook vandaag weer hadden. We blijven hopen op mooi weer al zijn de weerberichten voor de komende dagen niet zo rooskleurig.

Net na die langste tunnel hebben we even een stop gemaakt. Lekker even de benen strekken met een geocache langs het Higravfjord. De scholen met vis komen daar net onder het wateroppervlak langs. Prachtig om te zien in het turquoise water.

Net na 14:00u waren we al op plaats van bestemming in het plaatsje Svolvær. Waar we in een oude Rorbu onze intrek hebben genomen. Rorbu’s zijn traditionele vissers huizen die vissers gebruikte om makkelijk op hun schepen te komen. Aan één kant staan ze op het land en aan de andere zijde staan ze op palen in het water. De rode kleur krijgen de huisjes doordat men het bloed van de vissen gebruikte om de huizen te kleuren.

Ook moesten we even naar de winkel om inkopen te doen. We blijven hier drie nachten en we moeten voor ons zelf zorgen. Dus we hebben vandaag voor het eerst zelf gezorgt. Het was spaghetti met saus geworden en morgen worden het hamburgers. Mits we dan nog ergens hamburgers kunnen kopen, want bij thuiskomst kwamen we erachter dat we die waren vergeten.

Na het eten zijn we het schiereiland afgelopen. Daar kwamen we een mooie geocache tegen. Een T4 bovenop een bunker. Karin vond het helemaal geweldig om samen met Ingrid overal binnen rond te snuffelen. Bunker in en bunker uit. Was ook wel gaaf want je kon overal in.

Onze Rorbu

Onze Rorbu

De bunker

De bunker

Klimmen op de bunker

Klimmen op de bunker

Vanuit de ingang

Vanuit de ingang

Ingrid als Kungfu Panda

Ingrid als Kungfu Panda

Viskoppen

Viskoppen

Even later zaten we met wat Chinesen te kletsen, want ze hadden een Kungfu panda masker bij. Hebben ze zelf gisteren even in elkaar geknutseld. Ze wilde de Chinese cultuur met de Noorse combineren op deze wijze. Ingrid wilde wel even passen.

Terug richting Rorbu nog even de vissenkoppen die daar te drogen hangen bekeken. Wat een stank geven die koppen. Deze worden vermalen als ze droog zijn en verkocht als visvoer.

Het was alweer half elf toen we terug liepen naar onze Rorbu nummer 18.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern