Bodø

Dag 12 Svolvær - Bodø

Starting Location: Svolvær, Noorwegen

Final Destination: Bodø, Noorwegen

Afstand: 127 km.

Reistijd: 5 uur

Hotel: Bodø Thon Hotel


1 augustus 2017. Vandaag de laatste dag op de mooie Lofoten. Vanuit Svolvær reden we helemaal naar Moskenes. Een relaxed reisje van ongeveer 2 uur. De pieken van de Lofoten zijn prachtig, maar helaas zat het weer vandaag niet mee. Het regende heel soms een klein beetje, maar we hadden last van hele lage bewolking. Alle mooie pieken waar de Lofoten om bekend staan lagen dus in de wolken. Op een paar stops na zijn we dan ook snel in Moskenes waar we op de veerboot naar Bodø gaan. Aangekomen bij de terminal komt de man van de terminal naar onze auto met de mededeling dat we eventueel een veerboot eerder kunnen nemen. Natuurlijk willen we dat en omdat Norgereiser een boeking had gemaakt kunnen we in de rij met gereserveerde auto's en vrachtwagens aanschuiven. Zo mogen we als eerste de boot op en is het niet passen en meten of boot overslaan zoals bij Narvik.

Reinebingen in de wolken

Reinebingen in de wolken

Eigenlijk ons veer aar Bodo

Eigenlijk ons veer aar Bodo

De boot was traag en zo duurde deze tocht 3 uur. Na onze mening iets te lang, maar op de deining van de golven kon je in ieder geval wel lekker een dutje doen. De kantine van de boot zat vol met voornamelijk toeristen en een enkele Noor. Het Fjall Raven G1000 gehalte was aardig hoog. In alle kleuren en maten kwamen ze voorbij. Toen we eenmaal in Bodø waren was het laatste stukje een piece of cake. Vanaf de boot naar het hotel was maar 5 minuten rijden. De auto mag in een parkeergarage logeren en wij in het Thon hotel Bodø.

Bodø ziet er modern en strak uit langs de kade. We hebben net voor het eten nog even een stukje gewandeld. Om half 8 was daar ons eten. Altijd een verassing als het geen buffet is.
Vandaag was het cornsoup, kip met blokjes van alles en na wat pannacotta met bessen. Je moet er maar van houden.

Voor morgen hebben we een lange rit met twee opties. De pontjes route of via de E6. Na lang wikken en wegen gaan we toch de route over de E6 nemen. Ook voor morgen is het weer wat minder en voor de pontjes route moeten we zo op de tijden letten, dat het geen vakantie meer is.

Nu klaar maken voor mijn bedje, want de spieren doen nog aardig zeer van het wandelingetje van gisteren.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern