Planning Amerika 2019

18 daagse Roadtrip 2019

Seattle - San Francisco

 • 9 middenklasse hotels
 • Ongeveer 3200 kilometer
 • Olympic National Park
 • Mount Ranier National Park
 • Crater Lake National Park
 • Redwood National Park
 Amerika kaart2019 800px
Datum Van Naar Afstand Overnachting

dinsdag 3 september 2019

Amsterdam

Seattle

 

Red Roof Inn Seattle Airport - Sea-Tac

De vlucht van Amsterdam naar Seattle staat vandaag op het programma. Seattle is de grootste stad van de staat Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten van Amerika. In deze bruisende stad is veel te beleven en te doen. Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, ligt aan de Grote Oceaan en is omringd door rivieren, meren en bossen. Het is de thuishaven van Boeing, de espressomachine, Starbucks en Microsoft. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. Naast bekende tv-series als Frasier en Grey’s Anatomy vormde Seattle ook het decor voor de film Sleepless in Seattle, met Meg Ryan en Tom Hanks in de hoofdrol.  
woensdag 4 september 2019

Seattle

 

 

Red Roof Inn Seattle Airport - Sea-Tac

Vandaag zullen we wel weer vroeg wakker zijn. Mooi om de stad eens te gaan bekijken. Met de Link rail kunnen we naar downtown (Westlink station), waar we eventueel een fiets kunnen bij huren Velo Bike shop, om zo noordelijker te gaan naar het Geocaching HQ.

 • Geocaching HQ

Als Geocaching HQ geven we geen rondleidingen door onze kantoorruimtes, maar we verwelkomen u graag in ons Visitor Center @ HQ! Bezoek onze pagina Plan een Bezoek voor alle details om uw reis te plannen.

Tijdens uw bezoek kunt u GCK25B HQ-geocache registreren winkelen in onze cadeauwinkel en zelfs een nieuw souvenir voor uw rekening verzamelen!

Voordat u op bezoek gaat, raden we u aan om onze fantastische buurt, Fremont, te bekijken door de Geocaching HQ GeoTour te voltooien Print uw GeoTour-paspoort thuis uit en stem de ruimtes af als u elke geocache vindt. Deze negen geocaches leiden je naar enkele van de beste geocaches in de buurt, maar ook naar geweldige winkels, restaurants en bezienswaardigheden. De gehele lopende GeoTour duurt 2,5 tot 3 uur om te voltooien. Eenmaal voltooid, breng je je paspoort naar ons toe en we vullen het af met een gouden stempel van voltooiing.

 • Kerry Park (skyline)

Geocaching HQ building Fremont Seattle 1024x768

Seattle

donderdag 5 september 2019

Seattle

   

Red Roof Inn Seattle Airport - Sea-Tac

Het vervolg van gisteren

 • Century Field NFL
 • Space Needle

  Hij is geplaatst in het Seattle Center ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1962. Tijdens de wereldtentoonstelling kwamen er dagelijks bijna 20.000 bezoekers. Tijdens het gehele jaar 1962 kwamen meer dan twee miljoen mensen van het uitzicht genieten. De Space Needle is 184 m hoog, 42 m breed op zijn breedste punt en weegt 9550 ton.[bron?] Toen de Space Needle klaar was, was het het hoogste gebouw ten westen van de Mississippi. Hij is gebouwd om winden tot 320 km/h en aardbevingen tot 9.5 op de Schaal van Richter te weerstaan.

  Space Needle General Admission Two levels of thrilling views all around! Regular $32.50 - $37.50

 • Pike Place (markt)
 • Star Bucks

pike place market

vrijdag 6 september 2019

Seattle

Forks

388km

Hoh Valley Cabins at Elk Meadows

Tijd om de huurauto op te halen. Met de bus kunnen we vanaf het vliegveld naar de autoverhuurders gaan. Vanuit Seattle is het westelijk richting Olympic national park.

 • Hurricane Ridge

Hurricane Ridge biedt een panoramisch uitzicht op het park en de omliggende gebieden. U kunt de schilderachtige weg rijden en vanaf de parkeerplaats kunt u gemakkelijk genieten van adembenemend uitzicht op de bergen. Er zijn ook enkele korte (en langere) wandelingen in de omgeving voor degenen die hun benen willen strekken.

 • Hoh Rain Forest

Het Hoh Rain Forest is een van de grootste gematigde regenwouden in de Verenigde Staten en een absolute must-see bij een bezoek aan Olympic National Park. Regen valt vaak in het Hoh Rain Forest, wat bijdraagt ​​aan een jaarlijkse neerslag van 140 tot 170 inch elk jaar! Het resultaat is een ongelooflijk weelderig bladerdak van mossen en varens dat bijna elk zichtbaar oppervlak bedekt. De Hall of Mosses Trail is de meest populaire trail in het Hoh Rain Forest - en terecht! De betoverende 0,8-mijlsroute doorkruist onder esdoorns gedrapeerd met grote gezwellen van spikemoss. U vindt ook de Spruce Nature Trail (2 km) in de buurt, die verschillende interpreterende borden langs de schilderachtige wandeling langs het bos biedt.

dsc 0315 0

DSC04470 WEBSITE

zaterdag 7 september 2019

Forks

 

 

Hoh Valley Cabins at Elk Meadows

 • Storm King Trail

Wandelaars komen in grote getalen naar Mount Storm King voor die kenmerkende foto, staande op een rots met prachtig uitzicht over Crescent Lake. Maar het is moeilijk om er te komen en de klim naar de top kan gevaarlijk zijn bij slecht weer. Gelukkig zijn er ongeveer halverwege naar de top met vergelijkbare uitzichten. Het is een steile wandeling om de top te bereiken, maar het is zeker prachtig.

De klim naar de top duurt ongeveer 2,5 uur. terug ook nog 1,5 uur plus een uur op de top. Dus 5 uur moeten we op rekenen.

 • Rialto Beach

Op de terugweg kunnen we de zonsondergang bij Rialto Beach bekijken.
 StormKing
zondag 8 september 2019

Forks

 Enumclaw

 320km

GuestHouse Inn Enumclaw

Een reisdag dag vandaag. Het eerste gedeelte rijden we nog door het Olympic National Park. Het stuk langs de kust moet ook nog heel mooi zijn. Daarna gaat de 101 weer richting het binnenland. Bij Aberdeen komen we weer terug in de bewoonde wereld. Maar eerst rijden we naar Het Hoh Rain Forest vlak bij ons hotel om daar een korte wandeling te doen.

 •  Ruby Beach

 

DSC04569 WEBSITE

maandag 9 september 2019

Mount Ranier

 

 

GuestHouse Inn Enumclaw

Een bezoek aan Mount Ranier national park. Vandaag staat een wandeling naar Tolmie Peak Lookout op het programma. Hier vandaan heb je adembenemende uitzichten in alle richtingen van het nationale park. Niet alleen is het uitzicht vanaf de top prachtig, maar je hebt een van de meest ongelooflijke uitzichten op het gebied op rondom Mount Rainier.

De trail begint bij Mowich Lake, het belangrijkste startpunt in de noordwestkant van Mount Rainier National Park. Vanwege de ligging in de nabijheid van de steden Seattle-Tacoma en de relatief gemakkelijke bereikbaarheid, is de wandeling naar de top van Tolmie Peak een van de populairste in het park.

Voorbij Mowich Lake daalt het pad eigenlijk af door een dicht bos van oude zilversparren en zwarte bosbessen, voordat het weer ophoog gaat bij Eunice Lake. Hier kun je de eerste glimp van de toren op het uitkijkpunt opvangen. Het is ongeveer 2,4 km naar het Eunice-meer. De wilde bloemen en het stille water van het Eunice-meer zijn reden genoeg om de wandeling te maken. Vanaf Eunice Lake is het een extra klim van 200 meter naar de top van Tolmie Peak, die er misschien intimiderend uitziet, maar de weg naar de top is de moeite meer dan waard.

 • Tolmie Peak
 tolmie peak 18
dinsdag 10 september 2019

Enumclaw

Cascade Locks

 273km

Colombia Gorge Inn

Een reisdag met enkele leuke hoogtepunten. De route voert ons langs de diverse vulcanen in de regio. Mount Ranier, mount Helens en mount Hood.

 • Tipsoo Lake (zonsopgang)
 • Mount Helens
 • Falls Creek Falls
 • Mount Hood
Falls Creek Falls
woensdag 11 september 2019

Cascade Locks

Dagtocht

292km

Colombia Gorge Inn

Een Geocaching dagtocht vandaag. We gaan naar de allereerste Geocache ooit geplaats en daarna nog naar een paar afgelegen oude caches die in het eerste jaar van Geocaching uitkwamen. Maar we beginnen met een korte rit naar de Multnomah Falls. In de ochtend heb je hier het mooiste licht, dus daar moeten we gebruik van maken. Deze magnifieke waterval is met 186 meter de een-na-hoogste waterval van Amerika. De Multnomah Falls wordt gevormd door ijswater dat uit de omringende bergen gutst. Vanaf de parkeerplaats bereik je in vijf minuten het uitkijkpunt aan de voet van de waterval. Voor een beter beeld loop je ongeveer 500 meter naar Benson Bridge, waar je het onderste deel van de waterval (165 meter) kunt zien. Op de brug start een steil wandelpad van 1,5 kilometer naar de top van de waterval. Vanaf Multnomah Falls Overlook heb je een schitterend uitzicht over de Columbia River Gorge.
 • Multnomah Falls
 • 1ste Cache ter wereld
 • Trillium Lake (WISDM)
 
donderdag 12 september 2019

Cascade Locks

Coosbay

405km

Motel 6 Coos Bay

Een lange rit vandaag, maar een prachtige rit langs de kust. Onderweg komen we langs diverse mooie stops, zoals de Devi's Punch Bowl. Deze kunnen we bezoeken bij eb. Tide Table, maar ook de Sea Lion cave. Hier kunnen we met een lift afdalen in de grot, waar vaak de zeeleeuwen zich bevinden.
 • Devils Punch Bowl
 • Thors Well
 • Sea Lion Caves
 • Dunes Overlook
devil
vrijdag 13 september 2019

Coosbay

 Chiloquin

358km

Sleep inn & Suites

Wetenschappers beschouwen Crater Lake als het schoonste en helderste grote water in de wereld, plus een van de schoonste lucht in de natie! Het meest iconische uitzicht: enkele van de meest populaire kijklocaties van Crater Lake zijn vanaf de rand bij het nabijgelegen Visitor Centre en de Crater Lake Lodge. Hier vindt u talloze uitkijkpunten om te genieten van de levendige kleuren van het meer en het pittoreske Tovenaarseiland. Bezoekers hebben sinds de opening in 1915 vanaf het dek van de Crater Lake Lodge genoten van een schitterend uitzicht.  
zaterdag 14 september 2019

Chiloquin

Klamath

331km

Holiday Inn Express Klamath

Het meest bekende uitzicht in het park is niet verrassend - de sequoia's! Deze prachtige bomen zijn overal in het park te zien, met als favoriete plek de Boy Scout Tree Trail. Deze 2,5 km lange route in Jedediah Smith Redwoods State Park leidt bezoekers diep in oudgroeiend bos, via Fern Falls en naar de beroemde padvindersboom.

 • Jedediah Smith Redwoods State Park (Boyscout Tree Trail)
 
zondag 15 september 2019

Klamath

   

Holiday Inn Express Klamath

 • Prairie Creek Trail

Prairie Creek Redwoods State Park is de thuisbasis van de op een na grootste overgebleven redwood-bos ter wereld. Prairie Creek Redwoods State Park heeft meer dan 70 mijl aan wandelpaden om te verkennen. Deze routes variëren enorm in afstand en moeilijkheidsgraad. De prairie Creek trail is een gemakkelijk trail, hoewel iets langer. Deze wandeling van 4 mijl slingert langs de kristalheldere Prairie Creek en door weelderig sequoiabos. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om een ​​kortere trail te nemen dat langs de Corkscrew Tree loopt, een boom met talloze rompherhalingen.

 • The Trillium Falls Trail
 
maandag 16 september 2019

Klamath

Willits

325km

Super 8 Willits

Net voorbij Fortuna verlaten we de hoofdweg om de avenue of giants te volgen.

 • Avenue of Giants
 • Founders tree
 • Drive Thru Tree
 
dinsdag 17 september 2019

Willits

San Rafael

189km

Marin Lodge

 
 • Point Reyes National Recreation Area
 40585234 299304404227862 5047748141239277521 n
woensdag 18 september 2019

San Rafael

 

 

Marin Lodge

Vandaag gaan we de andere kant van de Golden Gate Bridge bezoeken.

 • Kirby Cove
 
donderdag 19 september 2019

San Rafael

San Fransisco - Amsterdam

  

50 km

 
Een ritje van 50 kilometer. Dwars door San Francisco naar het vliegveld, waar we de huurauto inleveren en terug vliegen richting Nederland

Afdrukken E-mailadres

 • 1
 • 2