Dag 4 Arches National Park

3 mei 2011 Moab (Utah) - Vandaag stond er een drukke, maar zeker een leuke en veel belovende dag voor de boeg. Vanmorgen rustig en goed wakker geworden rond de klok van 7uur.
Even gedoucht in een niet al te grote douche, maar we waren weer fris en fruitig. We konden er weer volop tegen aan. De eerder gekochte koolbox hebben we eerst eens even flink ingeladen met ijs en drinken en na een stevig ontbijt waren we klaar om richting Arches National Park te gaan.

Voor we die richting op konden moesten we eerst nog even naar de lokale supermarkt om batterijen te regelen en voor Karin een echte bak koffie van Starbucks halen om de ‘Amerikaanse koffie’ weg te spoelen. Nadat gedaan te hebben waren we eindelijk gereed om te gaan.

Zo’n uurtje later kwamen we aan bij Arches National Park. Voor we echte arches te zien kregen moesten we eerst nog een aardig ritje omhoog. Enige tijd later waren we eindelijk op het punt aangekomen om het ‘auto-tje‘ te parkeren en ons gereed te maken voor een stevige wandeling. Deze wandeling ging richting Delicate Arch. De wandeling begon nog redelijk vlak maar niet veel later werd het steiler, en steeds moeilijker loopbaar. Zo’n 45 minuten later waren we op het punt aangekomen waar we ons zo op verheugd hadden. Hier hebben we ons wel enige tijd vermaakt met het schitterende uitzicht en de onwijs mooie stilte die er rond hing. Steeds weer was het “oohhhhhh” wat mooi, en van daar foto van maken!

Na een klein uurtje was het tijd om Delicate arch te verlaten en naar beneden te wandelen. Deze wandeling ging een stuk makkelijker en sneller. Eenmaal beneden was het weer even op adem komen en tijd voor een lekker koud flesje Dr. Pepper of Coca Cola. “klonk klonk” en de kelen waren weer gesmeerd.

Arches001
Arches002
Arches003
Arches004
Arches005
Arches006


Vanuit de parkeerplaats van Delicate Arch gingen we richting Landschape Arch. Vanuit het punt waar we onze Dodge Nitro parkeerde was het ook weer een stevige wandeling. Tijdens deze wandeling kwamen we een salamander tegen en een eekhoorn kwam aangewandeld. Enige tijd later kwamen we aan bij de schitterende boog van Landscape Arch. Ook hier hebben we ons weer enige tijd vermaakt met het mooie uitzicht en leuke ideeën bij deze boog.

Na de Landschape Arch gingen we richting de Tunnel Arch. Bij het einde van deze wandeling werd het toch aardig stijl. Brigitte en Michael paste deze keer om even op adem te komen. Karin en Nick waren de echte bikkels en begonnen aan het laatste stukje richting Tunnel Arch. De wandeling die begon met een afdaling heeft altijd een nadeel en dat is dan natuurlijk dat je daarna weer omhoog moet.

Na de Tunnel Arch was het tijd om terug naar de auto te gaan en het park weer te verlaten. Eenmaal in de auto was het nog enige tijd stil van het nagenieten van de mooie natuur die we vandaag weer hebben gezien. Terug in Moab was het tijd om naar een ‘freetschuur’ te gaan zoeken om zo weer op krachten te komen. We besloten maar eens om bij eet café Pasta Gay’s te gaan eten. 3x een spaghetti met meatbals en 1x pizza. De complimenten aan de kok het was heerlijk. Maar niet de complimenten aan serveerster Sarah !!!! Komt ze aan zetten met 12$ fooi! Wat een gek! Wij zijn toeristen en hebben niet allemaal zo’n ‘geweldig’ baantje. Ondanks dat was het toch een heerlijke maaltijd.

Om het eten even te laten zakken gingen we opzoek naar caches in de buurt. Maar het zat niet echt mee deze keer. Eéntje gevonden, de andere waren niet de moeite waard omdat ze bij mensen in de tuin of op de veranda lagen en er een hoop akelige rupsen zaten.

Hierbij sluit ik me verhaaltje af! Het was een schitterende, mooie warme dag! Vanavond op tijd naar bed,morgen gaat op tijd de wekker om de zonsopgang te zien bij Mesa Arch in Canyonlands! We houden jullie op de hoogte…

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern