Dag 5 Canyonlands National Park

4 mei 2011 Moab (Utah) - Vandaag was het heel vroeg opstaan. De wekker ging om half 5, want we zouden gaan kijken naar de zonsopkomst bij de ‘Mesa Arch’ in Canyon Lands. Dus zo gezegd, zo gedaan. Om half 5 ging de wekker, snel opstaan, aankleden en richting het prachtig natuurverschijnsel.

De rit erna toe was nog best lang. In het pikke donker kwamen we aan op de parkeerplaats. Daar bleken we niet de eerste te zijn, en ook niet de laatste. Het werd alsmaar drukker toen er ook een busje japanners, inclusief een aanhanger vol dikke telelenzen aankwam. Er stond een flink koud windje, en de zon kwam later op dan we dachten, maar toen het eenmaal zover was werd het wachten beloond. Wat mooi om zo’n natuurverschijnsel te aanschouwen. Dit vonden de japanners ook, de camera’s klikten flink… Na een 2 uurtjes hadden we het gezien en gingen we verder. Maar eerst even lekker ontbijten in de auto.. daar was het tenminste lekker warm.

Toen ook dat gebeurt was, begonnen we aan onze wandeling over ‘the white rim’. Hier zijn we ook weer een tijdje mee zoet geweest.. er moesten natuurlijk wat spectaculaire foto’s gemaakt worden. De klok stond inmiddels op 10 uur, maar we waren al lekker moe, aangezien wij er al een halve dag op hadden zitten. Daarom besloten we nog wat uitkijkpunten te bezoeken en wat caches te zoeken.

Eenmaal terug in ons dorpje ‘moab’ besloten we eerst maar eens een broodje te eten bij de subway.. we hadden al flinke honger gekregen. Daarna even wat gewinkeld en nu lekker chillen in de zon met een biertje erbij onze administratie doen, terwijl buiten wat was te drogen hangt in ons tuintje.  Vanavond nog lekker wat wandelen in het dorpje en misschien nog wat geocaches zoeken.
Morgen laten we Moab achter ons en gaan we richting Mesa Verde en daarna Bluff….

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern