Dag 3: Everglades - Duck key

28 april 2013 Duck Key - Vanmorgen hadden mijn reisgenoten wat last van Jet Lag. Uiteindelijk hebben ze mij dan om 6:00u uit mijn bed getrommeld, want ze wilde,"ontbijten en pleite"! Dus na een snel en lekker ontbijtje hebben we afscheid genomen van ons simpele, maar schone Travellodge in Florida city om naar het Everglades Nationale park te gaan. Even uitchecken alles weer in de Jeep proppen en op zoek naar de Alligators in het Everglades nationale park.

Everglades bezoeken kan eigenlijk maar via één weg, namelijk de state highway 9336. Aan het einde van de weg moet je dus weer via dezelfde weg terug rijden. De eerste stop in het park was uiteindelijk ook meteen de mooiste. Na een korte trail lagen ze daar. De Alligators. Ze maakte een brommend, grommend geluid. Dat was een mooi gezicht. Ook de vele prachtige vogels lieten zich goed aanschouwen. We hebben hier toch een goed uurtje rondgewandeld.

Na deze stop verwachtte we natuurlijk op de volgende stop nog veel meer mooie dingen. Maar dat viel helaas tegen. De laatste stop was bij het Flamigo Visitors center. Dit roze gebouw was flink gedateerd of heeft na enkele orkanen geen opknap beurtje meer gehad. Er was eigenlijk niets te zien en te beleven, want op het kleine visitor centrum na, was alles dicht en in slechte staat. Misschien dat we nog te vroeg in het seizoen waren, maar dat leek ons niet.

Terug richting de uitgang moesten we toch nog even stoppen bij de schildpad die Karin had gespot op de heenweg. Wij dachten allemaal dat ze gek was geworden, maar het bleek echt zo te zijn. Wat een gedrocht was dit. Hij had een plat gestroomlijnd schild en een spitse snuit. Niet de standaard schildpad die ik ken en wat bleek later in het visitor centrum. Het was een Florida softshell schildpad. Zo konden best gevaarlijk zijn, want ze kunnen bijten en met één hap een teen eraf bijten. Stonden wij op onze slippertjes!

Nadat we De Everglades hadden bezocht hebben we een vette hap gegeten bij een Wendy's in Florida City, om daarna de highway 1 te nemen richting het zuiden. De Florida Keys over richting Duck Key. Hier gaan we slapen in het 4 sterren resort Hawkskey. Dit is een prachtig resort met een mooie lagoon en diverse zwembaden. We hebben een prachtige kamer, waar we de komende dagen in mogen verblijven. Snel het zwembroekje aan en eens even een duik nemen in het zwembad. Roken mochten we bij de rookpaal met mooi uitzicht op de dolfijnen die daar getraint werden.

Morgen richting Key West om eens een bezoekje te brengen aan het zuidelijkste stadje van de VS.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern